Home > Recepten > Tomatensoep met roggebrood

voor 2 personen Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 100 g rucola
  • 1 el Becel bakken & braden
  • 2 kippenbouillonblokjes met minder zout
  • 6 sneetjes roggebrood
  • 30 g Becel ProActiv

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor tomatensoep met roggebrood

  1. Maak de paprika, de tomaten en de ui schoon en snijd ze in piepkleine blokjes. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de rest in dunne plakjes.
  2. Stoof de groenten aan in de helft van de vloeibare Becel Bakken & Braden, voeg 1 l water toe en de bouillonblokjes en laat ongeveer 30 min. op een matig vuur koken. Bak intussen de appelplakjes in een pan met antiaanbaklaag, in de andere helft van de vloeibare margarine, aan beide kanten bruin.
  3. Bestrijk intussen het roggebrood met Becel ProActiv en verdeel er de rucola en de gebakken appel over. Halveer de sneetjes roggebrood. Schep de tomatensoep in 2 grote kommen en serveer met het roggebrood.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor tomatensoep met roggebrood

  • Energie (kcal)630 kcal
  • Energie (kJ)2627 kJ
  • Proteïnes16,7 g
  • Koolhydraten met vezels101,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels86,2 g
  • Suikers23,6 g
  • Vezels15,7 g
  • Vetten:17,9 g
  • - Verzadigde vetten4,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium958 mg
  • Zout2,39 g
  • Vitamine A (mg)4057 IU
  • Vitamine C (mg)96,4 mg
  • Calcium205 mg
  • Ijzer5,98 mg
  • Kalium1065 mg