Home > Recepten > Turks broodje met tomatenspread

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 el Becel Pro-Activ voor op Brood
  • 1 gegrilde paprika in pot
  • 0,25 komkommer
  • 0,5 klein Turks brood
  • 8 rosbiefplakjes
  • 2 el fijngesneden muntblaadjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor turks broodje met tomatenspread

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook en meng met de tomatenketchup en de tomatenblokjes. Roer er de Becel Pro-Activ en peper naar smaak door.
  2. Spoel de paprika af onder stromend water, laat uitlekken en snijd in dunne repen. Was en snijd de komkommer in plakjes.
  3. Snijd het Turks brood in punten en snijd deze open. Bestrijk het brood met de knoflook-tomatenspread. Verdeel er de rosbief, de repen paprika, de komkommer en peper naar smaak over. Garneer met de munt en sluit de broodpunten. Serveer direct.

Smakelijk!

Tip: Dit Turks brood met tomatenspread kun je goed meenemen in de lunchbox.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor turks broodje met tomatenspread

  • Energie (kcal)132 kcal
  • Energie (kJ)553 kJ
  • Proteïnes11,3 g
  • Koolhydraten met vezels11,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels10,7 g
  • Suikers2,2 g
  • Vezels0,9 g
  • Vetten:4,5 g
  • - Verzadigde vetten1,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol17 mg
  • Sodium786 mg
  • Zout1,96 g
  • Vitamine A (mg)251 IU
  • Vitamine C (mg)4,2 mg
  • Calcium17 mg
  • Ijzer2,07 mg
  • Kalium319 mg