Home > Recepten > Vis op Indische wijze

voor 2 personen Ingrediënten

  • 1 el citroensap
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 bolletje gember
  • 2 el sojasaus
  • gemalen koriander
  • gemalen kurkuma
  • gemalen komijn
  • 2 moten kabeljauw of schelvis (à 125 g)
  • 1 el Becel ProActiv
  • 4 schijfjes citroen
  • 2 takjes peterselie

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor vis op indische wijze

  1. Maak een marinade van citroensap, yoghurt, gember, sojasaus en de kruiden en leg hier de schoongemaakte vis in gedurende 5 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Laat de vis na het marineren goed uitlekken en leg de moten in een met Becel pro.activ ingevette ovenschaal. Leg er wat kleine klontjes Becel op en grilleer de vis gedurende 10 minuten in het midden van de oven. Garneer de vis op Indische wijze met de schijfjes citroen en wat toefjes peterselie.
  4. Tip: De vismarinade kan als saus bij het gerecht geserveerd worden. De marinade dient hiervoor te worden opgewarmd.

Smakelijk!

Tip: Serveer bij de vis op Indische wijze gekookte wortelen en aardappelen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vis op indische wijze

  • Energie (kcal)145 kcal
  • Energie (kJ)604 kJ
  • Proteïnes24,4 g
  • Koolhydraten met vezels2,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels2,3 g
  • Suikers1,3 g
  • Vezels0,2 g
  • Vetten:3,6 g
  • - Verzadigde vetten0,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol55 mg
  • Sodium960 mg
  • Zout2,4 g
  • Vitamine A (mg)139 IU
  • Vitamine C (mg)4,1 mg
  • Calcium55 mg
  • Ijzer0,79 mg
  • Kalium632 mg