Home > Recepten > Volkorenbrood met kruidenomelet

voor 2 personen Ingrediënten

  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • Becel pro.activ extra Light
  • 3 eieren
  • 2 el melk
  • 50 g geraspte magere kaas
  • 1 el Becel Bakken & Braden vloeibaar
  • 2 geroosterde paprika's
  • gemengde sla
  • verse basilicum
  • bieslook

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor volkorenbrood met kruidenomelet

  1. Begin met de omelet. Hak hiervoor basilicum en bieslook fijn. Klop in een kom 3 eieren los met 2 eetlepels melk, de geraspte kaas, de kruiden en versgemalen peper.
  2. Smelt 1 eetlepel Becel Bakken & Braden in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet.
  3. Snijd 2 geroosterde paprika's in repen.
  4. Bestrijk 4 sneetjes meergranenbrood met Becel pro.activ. Verdeel er gemengde sla over. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de sneetjes brood. Verdeel de paprika erover en garneer met de basilicum.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor volkorenbrood met kruidenomelet

  • Energie (kcal)304 kcal
  • Energie (kJ)1271 kJ
  • Proteïnes19,6 g
  • Koolhydraten met vezels31,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels26,6 g
  • Suikers4,4 g
  • Vezels4,9 g
  • Vetten:11,2 g
  • - Verzadigde vetten3,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol325 mg
  • Sodium331 mg
  • Zout0,82 g
  • Vitamine A (mg)737 IU
  • Vitamine C (mg)222,7 mg
  • Calcium133 mg
  • Ijzer3,39 mg
  • Kalium517 mg