Home > Recepten > Winterse groentelasagne

voor 2 personen Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui gepeld in partjes gesneden
  • 2 pastinaken geschild
  • 1 zoete aardappel geschild
  • 1 courgette
  • 2 wortels geschild
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano of tijm
  • 6 lasagnebladen
  • 25 gram Becel bakken & braden
  • 25 gram bloem
  • 350 ml magere melk
  • 55 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 /2 tl Engelse mosterd
  • 4 in sneetjes geroosterd grof volkoren brood
  • 40 gram Becel ProActiv Délice
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor winterse groentelasagne

  1. Snijd de pastinaak, zoete aardappel, wortel en courgette in stukken en doe die in een ovenschaal. Doe de uien en de paprika bij de groenten, besprenkel met de olie en rooster in een op 190˚C voorverwarmde oven (heteluchtoven 180˚C/ gasoven stand 5) in 25 tot 30 minuten gaar, of zolang als nodig.
  2. Meng als de groenten gaar zijn de tomaten, tomatenpuree, kruiden en het chilipoeder er doorheen.
  3. Maak intussen de saus. Doe 25 gram Becel Bakken en Braden met de bloem in een steelpan. Zet de pan op een middelhoog vuur, voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren. Breng aan de kook.
  4. Laat 2 tot 3 minuten koken tot je een gladde, dikke saus hebt. Voeg de helft van de kaas en de mosterd toe.
  5. Maak nu de lasagne: doe de helft van de groenten in een ovenschaal, leg er drie lasagnebladen op en dek af met de helft van de saus. Herhaal en eindig met een laag kaassaus.
  6. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet de schaal 35 tot 40 minuten in de oven, tot de lasagne goudbruin is.
  7. Rooster het brood en meng 40 gram Becel ProActiv Délice met de knoflook en de fijngehakte peterselie. Besmeer hiermee het geroosterde brood.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor winterse groentelasagne

  • Energie (kcal)1463 kcal
  • Energie (kJ)6115 kJ
  • Proteïnes47,3 g
  • Koolhydraten met vezels216,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels193,2 g
  • Suikers36,6 g
  • Vezels24,2 g
  • Vetten:47,2 g
  • - Verzadigde vetten13,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten13,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol33 mg
  • Sodium1023 mg
  • Zout2,55 g
  • Vitamine A (mg)20384 IU
  • Vitamine C (mg)131,9 mg
  • Calcium799 mg
  • Ijzer8,1 mg
  • Kalium2510 mg