Home > Recepten > Witlofsoep met aardappel en sherry

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 aardappel
  • 500 g witlof
  • 2 el Becel Koolzaadolie
  • 100 ml medium dry sherry of witte wijn
  • 1 tl tijm
  • 750 ml kippen- of groentenbouillon
  • 50 g Becel ProActiv
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

Variaties: Ook andere soepen worden lekker romig als u op het laatste moment een klontje Becel ProActiv toevoegt.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor witlofsoep met aardappel en sherry

  1. Schil de aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in dunne reepjes.
  2. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de aardappelblokjes en witlof zachtjes aan. Voeg de sherry en tijm toe en laat dit heel even sudderen. Voeg dan de bouillon toe en laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een mooi glad gebonden soep.
  3. Voeg de Becel ProActiv toe en meng alles weer met de staafmixer tot de soep mooi schuimig is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de witlofsoep in vier diepe borden en strooi de peterselie erover.

Smakelijk!

Tip: Serveer met warm ciabattabrood.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor witlofsoep met aardappel en sherry

  • Energie (kcal)195 kcal
  • Energie (kJ)813 kJ
  • Proteïnes2,6 g
  • Koolhydraten met vezels15,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels10,3 g
  • Suikers4,2 g
  • Vezels5,1 g
  • Vetten:11,5 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium504 mg
  • Zout1,26 g
  • Vitamine A (mg)6021 IU
  • Vitamine C (mg)35,1 mg
  • Calcium112 mg
  • Ijzer1,5 mg
  • Kalium626 mg