Home > Recepten > Zoete crostini met gemarineerde aardbeien

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g cake
  • 2 el Becel ProActiv
  • 500 g aardbeien
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el verse basilicum, in reepjes
  • poedersuiker

Variaties: Vervang de aardbeien door ander rood fruit zoals frambozen, braambessen en/of blauwe bessen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor zoete crostini met gemarineerde aardbeien

  1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de cake in 8 dunne plakjes, leg ze op een bakplaat en bestrijk ze lichtjes met Becel. Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de plakjes cake in 1-2 minuten goudbruin. Laat de crostini afkoelen.
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien met de balsamicoazijn en basilicum door elkaar.
  3. Leg de crostini op vier borden en schep de aardbeien erop. Bestuif de crostini met aardbeien met wat poedersuiker.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zoete crostini met gemarineerde aardbeien

  • Energie (kcal)64 kcal
  • Energie (kJ)269 kJ
  • Proteïnes0,8 g
  • Koolhydraten met vezels9,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels7,5 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:2,8 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium3 mg
  • Zout0,01 g
  • Vitamine A (mg)36 IU
  • Vitamine C (mg)69,2 mg
  • Calcium21 mg
  • Ijzer0,52 mg
  • Kalium186 mg