Home > Samen gezonder > Beweging > 10 tips om meer te bewegen zonder inspanning
10 tips om meer te bewegen zonder inspanning

10 tips om meer te bewegen zonder inspanning

Minder zitten en meer bewegen: het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wist je dat je daar echt niet zoveel inspanningen voor hoeft te doen? Deze 10 tips helpen je op weg om elke dag moeiteloos meer te bewegen, en dat is naast gezonde voeding en voldoende plantensterolen een belangrijke factor als je aan je cholesterol wil werken. Echt waar: je zal verbaasd zijn hoe makkelijk het is.

  1. Drink meer water. Hoe meer je drinkt, hoe vaker je het toilet zal opzoeken. En dat betekent: weer wat extra stappen.Water is bovendien de gezondste dorstlesser die er bestaat. Double win!
  2. Draag comfy kleding. Laat je chique outfits in de kast voor speciale gelegenheden: je zal sneller rechtstaan en bewegen als je comfortabele kleding draagt.
  3. Combineer goede en minder goede gewoontes. Ben je stiekem verslaafd aan koffie? Spoor jezelf aan om altijd recht te staan terwijl je je dagelijkse kopje drinkt.
  4. Leg de afstandsbediening van de tv wat verder. Wil je switchen naar een andere zender of aan de volumeknop draaien, dan zal je altijd even moeten opstaan.
  5. Herverdeel je keukentools. Leg alles wat je vaak gebruikt in lades boven of onder ooghoogte. Zo zal je vaker bukken, strekken of het keukenladdertje moeten halen.
  6. Zet je diepvriezer in de kelder. Je hebt niet alleen meer ruimte in huis, maar je loopt elke avond tijdens het koken ook nog een paar trappen.
  7. Plaats je auto verderop in de straat. En geef je fiets een prominent plekje in de garage. Wedden dat je vanaf nu vaker die tweewieler op zal springen?
  8. Stap altijd een halte eerder af. Neem je vaak de bus of tram? Stap niet recht voor de deur van je bestemming uit, maar wandel het laatste eindje.
  9. Plan actieve uitjes. Bijpraten met vrienden of familie hoeft niet per se al zittend: ga samen fietsen of een middagje wandelen in het park.
  10. Bied vrienden of familie aan om te babysitten. Jonge kinderen zitten boordevol energie... en verwachten van jou hetzelfde.

Alle artikelen >Gerelateerde artikelen

Alle artikelen >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en 4 kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met makkelijke beweegtips.