Home > Samen gezonder > Beweging > 3 simpele oefeningen in het water
3 simpele oefeningen in het water

3 simpele oefeningen in het water

In het water blijft je lichaam lekker fris en kom je bijna vanzelf in beweging. Dat komt goed uit, want bewegen is meteen ook belangrijk als je aan je cholesterol wilt werken. Deze 3 eenvoudige oefeningen voor in het water zetten je lichaam in beweging, zonder dat je er baantjes voor hoeft te trekken!

1. Loop de muren op

Richt je met je gezicht naar de wand van het zwembad. Probeer met je voeten de wand op en af te lopen, terwijl je je armen gebruikt om je hoofd boven water te houden en niet van de rand weg te drijven. Pas op! Soms kunnen er scherpe randen aan de muur zitten. Houd dit 1 minuut vol.

2. Trek je op aan het trapje

Ga op zoek naar het trapje in het bad en grijp vanuit het zwembad de bovenkant van het laddertje vast, terwijl je met je gezicht richting de muur kijkt. Deze oefening is eigenlijk gelijk aan jezelf optrekken maar dan onder water. Doordat je gewichtloos bent in het water is dit niet zo moeilijk als op het droge. Trek jezelf langzaam omhoog aan de bovenkant van het laddertje en laat je in hetzelfde tempo opnieuw zakken. Beweeg enkel je armen en houd de rest van je lichaam stil. Doe dit 10 keer.

3. Doe ballet

Zet je voeten op de grond van het bad, met de hielen tegen elkaar en je knieën naar buiten gericht. Buig lichtjes door je knieën en spring dan zo hoog mogelijk uit het water, alsof je ballet doet. Ga gerust onder water om meer kracht te zetten. Doe dit 10 keer.

Herhaal alle oefeningen tot je ongeveer een kwartiertje bezig bent. Heb je nog steeds energie? Probeer dan alsnog een paar baantjes te doen om het af te maken!

Alle artikelen >Gerelateerde artikelen

Alle artikelen >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en 4 kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met makkelijke beweegtips.