Home > Samen gezonder > Beweging > Simpele oefeningen voor het hart
Simpele oefeningen voor het hart

Simpele oefeningen voor het hart

Regent het pijpenstelen? Of heb je gewoon geen zin om buiten te komen? Niet getreurd: deze simpele en snelle oefeningen voor het hart doe je gewoon in je eigen huis. Alleen of met z'n tweeën, zoals je zelf wil!

 
traplopen

Traplopen

Stel de timer in op 1 minuut en stap de trap op en af. Doe dit zo snel mogelijk en tel het aantal rondjes dat je haalt binnen de tijd. Daag jezelf uit: probeer het ook eens 2 minuten vol te houden.

Muursquats

Plaats je rug recht tegen de muur en zak door je knieën. Maak met je benen een hoek van 90 graden, alsof je op een stoel zit, en blijf zo lang mogelijk in deze positie zitten. Ga ook eens voor een extra uitdaging: hef één voet lichtjes van de grond.

Balanceren op één been

Sta stil op één been en probeer je evenwicht 1 minuut lang te bewaren. Heb je daarna nog wat kracht, spring dan 5 keer heen en weer in je woonkamer op datzelfde been. Herhaal de oefening met je andere been.

Sit-up challenge

Ga op je rug liggen, knieën geplooid. Haal diep adem en hijs je bovenlichaam in 1 minuut zo vaak mogelijk naar voren. Probeer de oefening nadien nog een keer, maar dan iets intensiever: hou tijdens de sit-ups je benen boven de grond en maak een hoek van 90 graden met je knieën.

En afsluiten doe je met..

... de plank natuurlijk! Gooi de laatste restjes energie uit je lijf en hou deze houding zo lang mogelijk vol. Steun eerst op je handen: mag het iets moeilijker, zak dan naar je ellebogen.

Alle artikelen >Gerelateerde artikelen

Alle artikelen >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en 4 kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met makkelijke beweegtips.