Home > Samen gezonder > Beweging > 5 tips om dit jaar meer te bewegen
5 tips om dit jaar meer te bewegen

5 tips om dit jaar meer te bewegen

Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is. Of niet? Met deze 5 tips maken we je het alvast een stuk eenvoudiger! 

1. Probeer eens iets nieuws 

Denk jij bij ‘meer bewegen’ onmiddellijk aan joggen? En verlies je bij dat idee al spontaan de moed? Ga dan op zoek naar een nieuwe hobby en ontdek hoeveel energie je kan krijgen door iets te doen dat je écht leuk vindt. 

2. Beweeg voor de tv 

Wist je dat je je conditie kan verbeteren door simpelweg tv te kijken? Oké, kleine nuance: je moet wel een béétje bewegen. Probeer deze oefening tijdens het reclameblok en plof nadien weer lekker neer voor je favoriete programma. Is er geen reclame of is die sneller gedaan dan je dacht? Pauzeer je film of serie dan zelf even of doe het net voor je begint te kijken. 

3. Zoek gezelschap 

Bewegen is leuker met z’n tweeën. Bovendien heb je meteen ook geen excuus meer: je vriend of vriendin rekent natuurlijk op jou om samen aan dat voornemen te werken! Ga op zoek naar een partner met hetzelfde doel als jij en ga samen aan de slag. 

4. Doe het beetje bij beetje 

Je hoeft niet meteen een uur lang baantjes te trekken als je beslist om wat meer te gaan zwemmen. Begin met kleine stapjes en duik een kwartiertje het water in. Zo kan je elke keer opnieuw trots zijn dat je het toch maar weer gedaan hebt en gaat je conditie er steeds op vooruit. 

5. Track je vooruitgang 

Onderzoek toont aan dat hoe meer je je vooruitgang bijhoudt, hoe groter de kans dat je je doel zal bereiken*. Er bestaan tal van apps en toestellen die je daarbij kunnen helpen, zoals een activity tracker die je als een horloge om je pols draagt. Maar het kan natuurlijk ook gewoon op de traditionele manier: met pen en papier! 

*American Psychological Association. "Frequently monitoring progress toward goals increases chance of success: Publicly reporting or recording progress has an even greater effect, study says." ScienceDaily. ScienceDaily, 29 October 2015. 

Alle artikelen >Gerelateerde artikelen

Alle artikelen >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en 4 kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met makkelijke beweegtips.