Home > Samen gezonder > Beweging > Breng variatie in je wandelroutine
Breng variatie in je wandelroutine

Breng variatie in je wandelroutine

Wandelen is een heerlijke manier om zonder veel moeite toch voldoende te bewegen. Maar vaak dezelfde wandeling maken kan algauw eentonig worden. Deze leuke oefeningen maken je dagelijkse wandeling net iets uitdagender en helpen je bovendien aan stevigere beenspieren!

1. Start met de opwarming

Warm rustig op door te wandelen in je eigen tempo. Doe dit minstens 5 minuten. Beweeg op verschillende manieren:

  • Til je knieën af en toe omhoog terwijl je wandelt
  • Probeer tijdens het wandelen enkele keren met je hielen je billen te raken
  • Zwaai je armen naar voren en achteren tijdens het wandelen

2. Versnel

Daag jezelf uit door het tempo te versnellen. Daarvoor hoef je heus niet te joggen: ook door sneller te wandelen kun je jezelf uitdagen.

3. Vind een bankje

Zoek een laag bankje uit. Nee, niet om te zitten! Stap met je linkerbeen op de bank en plaats je rechterbeen ernaast. Stap dan weer met je linkerbeen van de bank en doe hetzelfde met je rechterbeen. Herhaal dit enkele keren met beide benen.

4. Wandel weer verder

Wandel verder, opnieuw in je eigen tempo. Probeer weer af en toe te versnellen, maar let erop dat je erna niet trager dan het begintempo gaat wandelen.

5. Loop uit

Genoeg gewandeld? Laat je hartslag dan zakken: begin trager te wandelen en loop in dat tempo nog even een klein rondje. Stretch op het einde.

Alle artikelen >Gerelateerde artikelen

Alle artikelen >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en 4 kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met makkelijke beweegtips.